Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, izvršili su kriminalističku obradu lica J.K. (1996) i M.G. (2000) oba iz Trnopolja, zbog postojanja osnova sumnje da su na području grada Prijedora i mjesta Trnopolje izvršila devet krivičnih djela.

Osumnjičeno lice J.K. se tereti da je dana 21.04.2015. godine u Prijedoru od jednog lica uz upotrebu fizičke snage otuđio žensku torbu čime je počinio krivično djelo „Razbojništvo“. Pet krivičnih djela „Teška krađa“ osumnjičeni je izvršio u mjestu Trnopolje, u vremenskom periodu od polovine mjeseca februara 2019. godine do 04.03.2019. godine, na način da je nasilno ulazio u unutrašnjost porodičnih kuća te iz istih otuđio novac i razne predmete. Dva krivična djela „Krađa“ osumnjičeni je izvršio na način da je u unutrašnjost kuća i pomoćnih objekat ulazio kroz otvoren prozor odakle je otuđio razne predmete. Krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ počinio je na način da je oduzeo putnički automobil marke „Volvo“ privatnog vlasništva, koji je neovlašteno upotrebio za vožnju i prevoz otuđenih predmeta te tom prilikom na istom pričinio materijalnu štetu. Osumnjičeno lice M.G. se tereti kao saučesnik u izvršenju navedenih krivičnih djela. Dio otuđenih predmeta je pronađen i biće vraćeni vlasnicima.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 14.000,00 KM.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost su preduzete potrebne mjere i radnje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, osumnjičeno lice J.K. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u nadležnost dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na dalje postupanje, dok je lice M.G. nakon kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

 

PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.