Izdvajamo

Povodom 8. Marta, praznika kada su dame u fokusu, sinoć je u organizaciji BH UK Networka proslavljen Međunarodni dan žena u prelijepom ambijentu restorana Mughel-E-Azam u Birmingamu.
Uz prigodnu večeru dame iz Birmingama, Londona i Koventrija su se okupile kako bi proslavile ovaj dan u veselom raspoloženju sa svojim najdražima. Proslavi je prisustvovalo više od 50 žena.

Za odličnu atmosferu i nezaboravnu noć pobrinuo se već uveliko poznati umjetnik Hadžović Zamir, koji je muzičkim izvedbama uveseljavao dame dokasno u noć.


Iako mnogi danas gledaju na Dan žena kao na komercijalizirani blagdan, on zapravo predstavlja historijsku borbu koju su žene morale voditi da bi uživale jednaka prava kao muškarci. Dobile su pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obavljanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima.

BH UK Network svim pripadnicama ljepšeg pola čestita 8.mart, Međunarodni dan žena,sa željom da u budućnosti budu srećnije i uspješnije.

Anes Cerić

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.