Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković boravio je danas na području Kozarca gdje je obišao završne radove na asfaltiranju Partizanske ulice u ovoj mjesnoj zajednici.

On je tom prilikom naglasio da je Gradska uprava uoči proljeća započela poslove na rekonstrukciji makadamskih i asfaltnih puteva, a da se uskoro planira početak izgradnje i novih asfaltnih saobraćajnica na području grada Prijedora.

“Evo ovdje u Partizanskoj ulici u Kozarcu , završili smo ovu dionicu puta od oko 650 metara koja je presvučena novih asfaltom jer je bila jako propala ulica i uvjerili smo se da su radovi kvalitetno urađeni”, izjavio je Đković novinarima.
On je potvrdio da je izvođač radova bilo preduzeće “Prijedor putevi”, koji su dobili taj posao na tenderu i da je vrijednost investicije oko 74.000 KM.
“Mi nastavljamo dalje projekte rekonstrukcije i izgradnje novih asfaltnih puteva i planiramo da ove godine u gradu izgradimo dvadesetak saobraćajnica i novih puteva sa asfaltom, moguće i više , tako da ćemo dio po dio grada dovoditi u kvalitetno putno stanje da bi izbjegli probleme koji su nastali u prethodnih godinu dana zbog blokade tendera od strane izvođača radova . Sad smo završili i potpisali ugovore i svi poslovi na tom polju će se nastaviti realizovati”, izjavio je Đaković.

Odbornik Skupštine grada Prijedora Mesud Trnjanin se zahvalio gradonačelniku Prijedora i Gradskoj upravi koji su, kako je rekao, imali razumijevanja da se uđe u realizaciju ovog projekta u mjesnoj zajednici Kozarac koja povezuje ovo mjesto sa Kamičanima.
” Ovo je bilo jako prioritetno za sve građane ove dvije mjesne zajednice i nadamo se da će ovi projektio u budućnosti biti nastavljeni”, izjavio je Trnjanin.
Odbornik Sabahudin Garibović je dodao da se radi o lokaciji puta koje je bila veoma dotrajala i znači puno za ovaj dio stanovništva grada Prijedora i povezuje dvije najveće mjesne zajednice na teriotriji grada Prijedora.

Izvor: Prijedor Grad

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.