Izdvajamo

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Prijedoru potvrdio je otptužnicu protiv A.O. (42) iz Kozaruše kod Prijedora zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepovredivost stana.

Optužnicom koju je podiglo Okružno Tužilaštvu u Prijedoru njemu se na teret stavlja da je 8 februara ove godine u vremenskom periodu između 14 i 16 časova u mjestu Kozaruša kod Prijedora, došao do kuće u vlasništvu mještanina M. R..

-Nasilno je otvorio zaključana vrata kuće, a potom na štoku urezao slovo “A”. Potom je nasilno otvorio i drvena vrata koja vode u hodnik kuće i opet na štoku urezao slovo “A”. – navodi se u optužnici i dodaje da je optuženi potom ušao u dnevni boravak u kojem je razbacao stvari.

- Potom je uzeo flašu “Nektar” piva, upalio televizor, , legao na ugaonu garnituru gdje ga je zatekla policija PS Prijedor 2 – piše u optužnici

Nezvanično doznajemo da je optuženi Abaz Okić

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba