Izdvajamo

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, u saradnji sa Zavičajnim klubom župe Stara Rijeka i okolica, u spomen na žrtve zločina u Prijedoru i dolini rijeke Sane 1992. godine organizira obilježavanje Dana bijele trake u Zagrebu u petak, 31. maja, od 15 do 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Program se održava s ciljem ukazivanja na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okolice.

Ove godine Dani bijele trake u Zagrebu bit će obilježeni postavljanjem instalacije putujućeg spomenika "Prijedor '92", autorice Anite Zečić, koja je svjedočenja i činjenice o stradavanju na tom području smjestila u postavku u obliku kupole, priopćilo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Avaz

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011