Izdvajamo

BANJALUKA - Avionska linija Banjaluka-Beč biće uspostavljena 30. marta iduće godine, izjavio je Srni direktor preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Milan Račić.

Račić je istakao da je prvi let zakazan za četvrtak, a da će potom avioni na liniji Banjaluka-Beč letjeti dva puta sedmično - ponedjeljkom i petkom.

"Riječ je o ljetnom redu vožnje. Cijena karte na novoj destinaciji iznosiće 31 evro", kaže Račić.

Sa banjalučkog aerodroma ka novoj destinaciji će letjeti avioni kompanije Lauda čiji je stoodstotni vlasnik Ryanaira.

Avioni Ryanaira već lete iz Banjaluke ka njemačkim gradovima Berlin i Memingen, Briselu i Stokholmu.

Već godinama je aktivna i linija Banjaluka-Beograd koju održava srpska avio-kompanija AirSerbia.

NN

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ