Izdvajamo

Avantura park koji je u Nacionalnom parku Kozara otvoren prošle godine, ove je zaživio u punom kapacitetu. Ovih dana dobiće četiri nova zip-lajna u dužini od 250 metara.
Testiranje je planirano za kraj ove nedeljee, a već narednog vikenda prvi turisti mogli bi probati novi sadržaj u Avantura parku. Dragan Romćević, direktor Nacionalnog parka „Kozara" kaže da su zip-lajnovi jedan do drugog u nizu, povezani meduplatformama. Najduži je 100 metara, a najkraći 40. — Kreće se praktično sa platforme, koja je na metar od zemije do 18 metara, najveće visine na kojoj je jedna od platformi — kaže Romćević i napominje da su prije mjesec dana pustili novu ferata stazu koja je i nešto novo u okruženju.

Na tom neće stati, jer u planu imaju završetak izletišta Paukovac koje je na drugom kraju Kozare prema Babićima. Već naredne godine u planu imaju uređenje izletišta Mlječanica. Ulaznica za djecu u Avantura park košta tri KM, a za odrasle sa 18 prepreka je pet KM. Korištenje četiri zip-lajna iznosi pet KM.

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.