Izdvajamo

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić je u protekla dva mjeseca u okviru akcije “Otvorena vrata” primio oko 40 sugrađana koji su iskazali interes za ovakav način komunikacije.

“Riječ je o ljudima različite životne dobi, socijalnog statusa i obrazovnog nivoa i iz raznih dijelova grada, a takođe i sa raznim pitanjima na koja traže odgovore”, rekao je Mešić Srni.

Prema njegovim riječima, mlade ljude najčešće zanima zapošljavanje, starije generacije interesuju mogućnosti rješavanja raznih situacija u kojima su se našli privatno ili poslovno, a neki sugrađani dolaze po savjet.

“Neki nisu upućeni u nadležnosti predsjednika Skupštine grada i pokušavam ih usmjeriti u pravce za koje smatram da mogu djelovati ili na odjeljenja i institucije kojima mislim da traba da se obrate. Nekada čujem i pitanja koja se mogu činiti jednostavna, a koja su ljudima ustvari veoma komplikovana”, naveo je Mešić.

Aktivnost “Otvorena vrata” predsjednik Skupštine grada Prijedora započeo je krajem avgusta, održava se svakog utorka i četvrtka od 11.00 do 12.30 časova, a prethodno je potrebno najaviti se na broj 052/245-122 ili elektronskom poštom.

SRNA


"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.