Izdvajamo

Kako saznajemo, danas se na putevima na području Prijedora dogodila još jedna saobraćajka.

Naime, oko 17:00 časova na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Srednja Lamovita, dogodila se saobraćajna nezgoda.

U njoj su učestvovali putnički automobil “Fiat Punto” i vozilo hitne pomoći.

Za sada nemam informacija o tome da li je bilo povrijeđenih osoba među učesnicima.

 

Kako nezvanično saznajemo, u vozilu hitne pomoći nalazila se osoba koja je povrijeđena u nezgodi koja se dogodila u Blagaju a koja je iz prijedorske bolnice prevožena u Univerzitetsko-Klinički centar RS u Banjaluci.

Ubrzo nakon nezgode, iz Prijedora je stiglo drugo vozilo koje je povrijeđenog pacijenta odvezlo u Banjaluku.

Na oba vozila je pričinjena materijalna šteta.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.


Tekst i foto – Nijaz-Caja Huremović/Aleksandar Drakulić – prijedordanas.com

 


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic