Izdvajamo

Na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Gornji Garevci, dana 07.01.2020. godine, oko 19,55 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao putnički automobil marke „BMW“ kojim je upravljalo lice inicijala M.V. iz Banjaluke i pješak inicijala O.K. iz Prijedora a koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Povrijeđenom licu medicinska pomoć ukazana je u Opštoj bolnici Prijedor a zbog težine povreda lice je prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, nakon čega je usljed zadobijenih povreda oko 23,00 časova, preminuo.

Po obavještenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštava Prijedor, uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.

Od strane postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela smrtno stradalog lica radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

PU Prijedor/foto prijedordenas

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.