Izdvajamo

Četrnaesta privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana u subotu i nedjelju, 1. i 2. februara, najavila je direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić.

“Molimo vozače da se parkiraju po uputama policije. Parking je obezbijeđen za autobuse prekoputa motela `Bijele vode`, a za privatna vozila na Benkovcu, odakle je tokom dana obezbijeđen autobuski prevoz na relaciji Benkovac-Mrakovica-Benkovac”, rekla je Ganićeva na konferenciji za novinare.

Ganićeva je navela da će u nedjelju, 2. februara, biti obezbijeđen besplatan prevoz za učesnike i posjetioce iz Prijedora /Gradski stadion od 9.00 do 10.00 časova/, Gradiške /ispred zgrade Gradske uprave u 8.30/, Banjaluke /stara autobuska stanica u 8.30/, Kozarske Dubice /sportska dvorana u 9.00/, Novog Grada /ispred hotela u 9.00/, Kostajnice /ispred “Korta” u 8.00/ i Oštre Luke /iz centra u 9.00/, a povratak autobusa sa Kozare je nakon završetka manifestacije, od 15.30 časova.

U subotu, prvog dana manifestacije, biće održan zimski omladinski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, a, ako bude snijega, takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar”.

Za članove planinarskih društava koji su se prijavili na zimski omladinski marš obezbijeđen je prevoz iz Prijedora ispred Gradskog stadiona u 8.00 časova, a po dolasku na cilj i čorba.

Planinarska ruta je staza Rajkovići – Kozarački kamen – Bešića poljana -Mrakovica u dužini od devet kilometara i spada u kategoriju srednje teških staza.

U ski-kupu učestvovaće srednjoškolci, stariji i mlađi osnovci, sve tri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji, a svi takmičari koji nemaju svoju opremu moći će je iznajmiti besplatno, dok će pobjednici dobiti pehare, medalje, diplome i poklone sponzora.

Centralni program manifestacije počinje u nedjelju, u 11.00 časova.

U zabavnim sportskim disciplinama učestvovaće ekipe iz Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada, Srpca, Laktaša, Oštre Luke, Kostajnice i Broda.

Najspretniji u trčanju parova vezanih nogu, nabacivanju obruča, nošenju lopte na čelu, skoku udalj iz mjesta, rušenju piramide i spojenim golovima dobiće novčane nagrade od 250 KM za prvo mjesto, 150 za drugo i 100 za treće.

U gastro-takmičenju srednjih škola učestvuju dvije škole iz Prijedora, a po jedna iz Gradiške, Novog Grada, Dervente i Broda.

U kategoriji izviđača i planinara čorbe će pripremati 14 ekipa iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Srpca, Bijeljine, Petrova, Zenice, Maslovara i Broda, dok će se u prirpemi lovačkog kotlića takmičiti 11 lovačkih udruženja iz Prijedora, Gradiške, Novog Grada, Kostajnice, Banjaluke i Drvara, te gosti iz Stare Pazove iz Srbije.

Sve ekipe dobiće po 200 KM za nabavku rekvizita i namirnica za kotliće, a za pobjednike su pripremljeni pehari i pokloni sponzora.

Tokom manifestacije ulaz u Nacionalni park “Kozara” koštaće jednu, umjesto dvije KM, a svaka kupljena ulaznica je i kupon za tombolu.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend “The Bechars” i di-džej Vladimir iz Prijedora, bend “Savska ada” iz Gradiške i etno-grupa “Jabuka” iz Kozarske Dubice.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška, te Nacionalni park “Kozara”.

Pokrovitelj je grad Prijedor, a organizovanje su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i prijatelji manifestacije.

 

Hvala Caja.!! Ti si nas prozor Četvrtkom u naše malo misto..!!

Haris
Četvrtak