Izdvajamo

Danas se širom svijeta obilježava 8. mart – Međunarodni dan žena koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.
Danas su, vlasnik doma za starija lica ENEA Kozaruša Emir Dautović i njegova supruga, priredili svečani ručak za stanovnike Doma za starije lica "ENEA" u Kozaruši. Stanovnici doma su zadovoljni, a Emir kaže da ovaj dom nije “odlagalište”, već se tu živi.

Od stanovnika često slušam kako su zadovoljni ovdje pa kažu "Fina hrana za slikati, a pogotovo za jesti, a ove cure kao da je fenjerom tražio". Takođe, "Ovo nije dom ovo je hotel, što se tiče čistoće, reda, mislim da ovako nešto u ovom kraju nema. Pogotovo osoblje, uvijek nasmijani raspoloženi, veseli..."

Emir napominje da je tradicija da svake godina učenici OŠ Kozarac prirede priredbu za stanovnike ovog doma. Ovaj put nisu, a razlog je virus Korona. Obećao je da će djeca doći dok prođe ova kriza sa virusima.

Na kraju bračni par Dautović, sa osobljem doma, želi svim ženama BiH i cijelog svijeta sretan 8. Mart.

 Nijaz-Caja Huremović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.