Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 12.03.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala Ž.V. iz Prijedora, A.Š., G.Š. i G.B. svi privremeno nastanjeni u Republici NJemačkoj zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Osiguranička prevara“, „Falsifikovanje isprave“ i „Falsifikovanje ili uništenje službene isprave“ na štetu osiguravajućih društava iz Republike Srpske.

Osumnjičena lica se terete da su u vremenskom periodu od 2014. do 2018. godine, u namjeri da od osiguravajućih društava naplate osiguranu sumu za nastale štete, organizovala i fingirala šest saobraćajnih nezgoda te falsifikovanom dokumentacijom lažno prikazala da su se saobraćajne nezgode dogodile u nekoj od evropskih država.

Na ovaj način osumnjičena lica ostvarila su protivpravnu imovinsku korist i za isti iznos istovremeno oštetila šest osiguravajućih društava iz Republike Srpske u iznosu za oko 158.000,00 KM.


PU Prijedor

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.