Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 23.03.2020. godine, lišili su slobode lice D.G. iz Prijedora zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Lice se tereti da je nepostupajući po rješenju o zdravstvenom nadzoru prekršilo mjeru kućne izolacije određena zbog sprečavanja širenja virusa korona, te se protivno zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije kretalo na javnom mjestu.

Osumnjičeni je takođe dana 20.03.2020.godine poruzrokovao saobraćajnu nezgodu kada je u Prijedoru u ulici Srpskih Velikana, tokom upravljanja vozilom, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza.

U toku je kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, a od strane nadležne zdravstvene inspekcijske službe lice će biti smješteno u prinudnu izolaciju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, te da poštuju mjere kućne izolacije, kako se ne bi doveli u situaciju da budu sankcionisani ili prinudno smješteni u izolaciju


PU Prijedor


Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)