Izdvajamo

ZP “Elektrokrajina” a.d. Banjaluka obavještava javnost da je, poštujući odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i Uprave “Elektroprivrede RS” u borbi protiv širenja virusne bolesti kovid-19, usvojila mjere u cilju smanjenja neposrednih kontakata sa kupcima električne energije.

U skladu s tim, poslovi u vezi s potrošnjom električne energije za mart biće izvršeni u redovnom periodu od 29.3. do 3.4.2020. godine.

Ovim putem pozivamo kupce da na kraju tekućeg mjeseca, odnosno u navedenom periodu, sami izvrše očitavanje potrošnje i podatke o tome dostave putem besplatne info-linije 0800 50 116 ili elektronskom poštom na adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Za mjerna mjesta za koja ne budu dostavljeni podaci od strane krajnjeg kupca primjenjivaće se mehanizam izračuna potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano članom 81, stav (2) tačka a) Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom – prečišćen tekst (“Sl. glasnik Republike Srpske” broj 85/08, 79/10 i 67/12).

Konačna količina isporučene električne energije će se utvrditi nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, a u skladu sa članom 81, stav (3) Opštih uslova, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni.

 

NEZAVISNE

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)