Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 26.03.2020 godine, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, sankcionisali su petnaest lica koja su prekršila naložene mjere.

Policijski službenici Policijske stanice Omarska, dana 26.03.2020. godine, utvrdili su da su lica N.V. i jedno maloljetno lice, oba iz Prijedora prekršila mjeru zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova.

Okrivljena lica su u vrijeme zabrane kretanja, izvršila fotografisanje prilikom boravka na javnom mjestu nakon čega su putem korisničkog profila društvene mreže objavila fotografiju sa naznačenim vremenom 23,41 časova, kao i komentar neprimjerenog sadržaja.

Na ovaj način lice N.V. i jedno maloljetno lice počinili su prekršaj iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru, dok je lice M.R. zbog propuštanja obavezne brige o maloljetniku počinilo prekršaj iz člana 27. Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

 

PU Prijedor

 

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba