Izdvajamo

GRAD PRIJEDOR
GRADONAČELNIK

Saopštenje za javnost

Obavještavamo građane grada Prijedora koji se nalaze u inostranstvu, a koji u narednom periodu planiraju dolaziti i boraviti na teritoriji grada Prijedora, o sljedećem:
– Zbog prisutne opasnosti od pojave i širenja novog korona virusa na području Grada Prijedora od 16.03.2020. godine na snazi je vanredna situacija koja je proglašena od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.
– Narodna skupština Republike Srpske je dana 28.03.2020. godine proglasila vanredno stanje u Republici Srpskoj.
– Republički štab za vanredne situacije je dana 23.03.2020. godine donio Zaključak o sprovođenju i organizovanju mjera obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj kojim je u cilju prevencije širenja virusa korona u Republici Srpskoj propisan način organizovanja i sprovođenja obaveznog karantina za nadzor nad fizičkim licima koja dolaze u Republiku Srpsku/Bosnu i Hercegovinu, odnosno izolacije vozača vozila u međunarodnom transportu.
– Takođe je od strane Republičkog štaba za vanredne situacije naloženo Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite uspostavljanje šatorskih naselja u svrhu organizacije karantina pri graničnim prelazima.
– Dana 23.03.2020. godine Republički štab za vanredne situacije je donio Zaključak o obaveznom postupanju organa i institucija na kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog virusa korona u Republici Srpskoj, po kojoj su lica koja dolaze iz inostranstva obavezna provesti 14 dana u jednom od tri karantina koji su formirani na području grada Prijedora.
– Gradski štab za vanredne situacije je u cilju sprovođenja mjera sprečavanja i širenja novog korona virusa donio niz naredbi koje se odnose na ograničenje kretanja, ograničenje rada trgovačkih i uslužnih radnji, kao i režima ulaza i boravka u trgovinskim centrima kojima je dozvoljen rad.
– Svim građanima Grada Prijedora koji privremeno borave u inostranstvu želim dobro zdravlje i da što brže zajedno prevaziđemo postojeću krizu zbog ugroženosti od pojave novog korona virusa prije svega poštujući date naredbe i preporuke nadležnih organa u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik
Milenko Đaković
Br: 02- sl/20
Datum: 30.03.2020. godine

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić