Izdvajamo

Do 13. aprila omogućava se u Republici Srpskoj, odnosno ograničava rad od sedam do 15 časova, trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramike i boja i lakova.

Ovo je jedna od mjera koje je Republički štab za vanredne situacije donio Zaključkom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

Pored navedenih trgovina, rad u istom periodu se ograničava i tržnicama na veliko, tržnicama na malo (pijace) i stočnim pijacama.

"Ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj mogu bez vremenskog ograničenja pružati usluge smještaja, a usluge ishrane i pića mogu pružati samo gostima kojima pružaju uslugu smještaja", navodi se u Zaključku o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu virusa.

U Vladi RS saopšteno je da su svi subjekti na osnovu zaključka dužni organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU "Institut za javno zdravstvo RS" za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu.

Podsjećamo, u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništa do 13. aprila na snazi ostaje zabrana svih javnih okupljanja, zabrana rada svih ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, fitnes centara, bazena, zatim zabrana rada dječijim igraonicama, privatnim stomatološkim ambulantama, zabrana rada priređivačima igara na sreću, kao i rada sportskih organizacija i škola sporta. Takođe i dalje je zabranjeno obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti čije obavljanje zahtijeva neposredan kontakt sa korisnicima.

Do 13. aprila i dalje je ograničen rad od sedam do 18 časova trgovinama na veliko, trgovačkim centrima u kojima mogu raditi samo trgovine prehrane i robe široke potrošnje, apoteke, poljoprivredne apoteke.

Takođe u tom periodu mogu raditi i trgovine prehrane/robe široke potrošnje, trgovine stočne hrane, subjekti koji obavljalju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, subjekti koji vrše dostavu hrane, javnim kuhinjama preko šaltera i benzinskim pumpama koje imaju prodajni objekat, a bez vremenskog ograničavanja rada kada je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina.

 

Nezavisne

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.