Izdvajamo

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” pozvala je učenike srednjih škola da se prijave na kurs veb dizajna koji će se odvijati u virtuelnoj učionici.
Biće to prva generacija “Plejgraunda”, niza radionica iz kreativne industrije koje će agencija realizovati u projektu “Be creative, be better” /Budi kreativan, budi bolji/ uz podršku programa BHRI /Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative/.

Rok za dostavljanje prijava je 6. april, obuka će se odvijati dva puta nedjeljno po dva školska časa, a prijavni obrazac i više informacija o kursu i projektu dostupni su na www.prijedorhub.com/becreative_prijedor/.

SRNA


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.