Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i vlasnik firme "Unijat M" Mladen Unijat potpisali su danas u Prijedoru ugovore za šest infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti oko 190.000 KM.

Đaković je naveo da se radi o ugovorima za koje su uspješno završeni tenderi,a spadaju u infrastrukturne projekte i većina je iz domena sanacije šteta od poplava.
" Meni je drago da je ovo raspoređeno na pet firmi koje će svaka u svom domenu raditi posao iz grupacije poslova koji su bili na tenderu", izjavio je gradonačelnik.
On je dodao da su u ovom ugovoru poslovi sanacije društvenih domova u naselju Donji Orlovci i Veliko Palančište; sanacije i rekonstrukcije propusta u Gornjoj Lamovitoj ;regulacija korita Vrijeske i rekonstrukcija propusta u MZ Trnopolje; izrada , sanacija i rekonstrukcija propusta u dijelu puteva u naseljima Šurkovac, Ljeskare i Kalajevo; rekonstrukcija propusta u potoku Ljubijica u Ljubiji zatim uklanjanje betonskih dijelova mosta na riječici Bistrici; uklanjanje pješačkog mosta u Niševićima te izgradnja novog ; sanacija rekonstrukcija propusta u Omarskoj i Lamovitoj i sanacija krovne konstrukcije na objektima društvenih domova u naseljima Gomjenica i Donji Petrov Gaj.
On je dodao da je ovo jedan set poslova koji su bili neophodni gradu Prijedoru i činjenica da je više firmi dobilo ovaj posao znači da će poslovi biti brže završeni i stavljeni u funkciju građanima.
Direktor firme "Unijat M" Mladen Unijat izjavio je da je ovo prijedorsko preduzeće dobilo šest lotova na sanaciji i rekonstrukciji društvenih domova, mostova i propusta koji su oštećeni u poplavama 2019.godine.
"Ovi projekti su sada dobro došli kada je kriza za posao, kriza u našoj Republici i svijetu, tako da ovoj firmi koja zapošljava 75 radnika ovi projekti su dobro došli i ja se ovom prilikom zahvaljujem gradonačelniku na odluci da se ovi projekti provedu", istakao je Unijat.

 gradprijedor

Hvala Caja.!! Ti si nas prozor Četvrtkom u naše malo misto..!!

Haris
Četvrtak