Izdvajamo

U poslednja 24 časa u Prijedoru nema novih osoba zaraženih korona virusom, te je jutros raspušten i karantin u Hotelu Prijedor iz kojeg je izašlo 50 osoba.

Ovo je saopštio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje, 43. sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.
"Jutros od osam časova su raspušteni karantini. Njih 50 koji su bili u karantinu otišli su svojim kućama uz obavezu da ostatak od 14 dana provedu u kućnoj izolaciji, a dalje mjere će biti po uputstvima Republičkog štaba. Zahvaljujem se svima koji su u većem broju opsluživali karantin i čitavo vrijeme bili na usluzi ljudima u karantinu, ovi poslovi su uvijek neizvjesni jer ne znate imate li kontakt sa potencijalno oboljelim. Ljudi iz karantina su se zahvalili i generalno većina ocjena je da je ovo bio jedan od najuslovniji karantina u Republici Srpskoj jer je korišten centralni hotel u gradu Prijedoru", rekao je Đaković.
On je naveo da je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 166 osoba, te da je u Prijedoru 1.385 osoba prošlo kroz mjere karantina i izolacije i da niko od njih nije imao simptome.
"Svi koji su bili u Hotelu, njih 265, nakon testiranja su bili negativni, što je sreća za grad i što je doprinijelo da ne poraste broj oboljelih",smatra on.
Đaković je podsjetio da su u gradu na Sani bile ukupno 23 osobe pozitivne na virus korona.
"Deset je pozitivnih ovog trenutka, devet je oporavljenih i nažalost četiri su preminula. Od ovih deset koji su pozitivni sedam se nalazi u Studentskom domu "Nikola Tesla" u Banjaluci, dva su u Opštoj bolnici Prijedor i jedno je u izolaciji", izjavio je Đaković.
Objasnio je da je u bolnici "Doktor Mladen Stojanović" sada ukupno osam pacijenata koji su pozitivni na virus korona.
"Jedna osoba je iz Kozarske Dubice, jedna iz Novog Grada, dvije su iz Prijedora i četiri iz Oštre Luke. Svi su stabilne zdravstvene situacije. danas će najvjerovatnije troje iz Oštre Luke preći u Studentski dom "Nikola Tesla" u Banjaluci jer uopšte nemaju simptome, asimptomatski su pacijenti", kaže Đaković.
Dodao je da je pored jedne osobe iz Prijedora u izolaciji u prijedorskoj bolnici još jedna osoba iz Novog Grada.
"Testirani su i očekujemo rezultate testa, po simptomima se posumnjalo na korona virus", naveo je on.
Gradonačelnik Prijedora je podsjetio da je jedan radnik prijedorske bolnice pozitivan na korona virus i istakao da su svi ostali radnici ove zdravstvene ustanove koji su do sada testirani negativni.
Saopštio je da nijedna osoba u poslednja 24 sata nije sankcionisana i da građani nisu činili prekršaje.

prijedorgrad

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu