Izdvajamo

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković podnio je inicijativu za ukidanje policijskog časa u Srpskoj, odnosno za stavljanje van snage Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske i svih njegovih izmjena i dopuna.

Petković je naveo da je Republički štab za vanredne situacije Zaključkom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske od 21. marta u tački 1 i 2 zabranio kretanje licima sa navršenih 65 godina i više godina života i zabranio svim licima kretanje na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

"U kasnijim usvojenim zaključcima Republički štab za vanredne situacije je pomenute zabrane više puta modifikovao u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj", naglasio je Petković, saopšteno je iz Narodne skupštine.

S obzirom na to da je sadašnja epidemiološka situacija u Srpskoj stabilna, da je na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine planirano ukidanje vanrednog stanja, da kod građana postoji svijest da je potrebno ukinuti sve zabrane koje se odnose na kretanje lica, te imajući u vidu da je policijski čas ukinut u FBiH i Srbiji, Petković smatra da to treba uraditi i u Srpskoj.

Petković je naveo da je inicijativu uputio Republičkom štabu za vanredne situacije i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske u svoje lično ime i u ime brojnih građana koji su mu se obratili sa molbom da utiče na ukidanje policijskog časa u Republici Srpskoj.

nezavisne

 

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).