Izdvajamo

Poštovani sugrađani,

U skladu sa zaključcima republičkog i gradskog štaba za vanredne situacije i trenutnom epidemiološkom situacijom vezanom za širenje oboljenja Covid -19 , obavještavamo vas da će Dom zdravlja Prijedor, počev od ponedjeljka 22.06.2020.godine organizovati rad kojim će biti obezbjeđeno pružanje specijalističkih zdravstvenih usluga sa 75% kapaciteta.

Uz kontinuirano zbrinjavanje pacijenata sa hitnim medicinskim stanjima, prioritet je zbrinjavanje djece, pacijenata sa hroničnim stanjima, malignim bolestima, kao i drugih pacijenata kod kojih je bi odlaganje zdravstvenih pregleda ili intervencija moglo dovesti do težih posljedica.

U cilju sprečavanja širenja oboljenja Covid-19, molimo vas da poštujete sistem naručivanja, odnosno da svaki dolazak u ambulantu i službe Doma zdravlja Prijedor prethodno zakažete putem telefona .

Organizovanim zakazivanjem sistema posjeta smanjuje se mogućnost zajedničkog boravka u istoj prostoriji sa drugim pacijentima i time dodatno utiče na smanjenje rizika od prenosa infekcije.

Pored navedenog, molimo vas da prije ulaska u prostorije Doma zdravlja, kao i tokom čitavog boravka u našoj ustanovi, obavezno koristite zaštitnu masku prekrivajući i nos i usta, te da dosljedno poštujete mjere fizičke distance od dva metra od drugih pacijenata i to u svim situacijama.

Navedene mjere su u cilju vaše zaštite, zaštite drugih pacijenata, kao i zaštite radnika Doma zdravlja, jer svako, pa i najmanje odstupanje od preporučenih mjera dovodi do povećanja broja zaraženih novim korona virusom , što se nažalost dešava posljednjih dana.

Dom zdravlja Prijedor će u narednom periodu nastaviti da sprovodi sveobuhvatne mjere za sprečavanje širenja infekcije na području grada Prijedora uz dosljedno sprovođenje svih zaključaka i preporuka donesenih od strane republičkog i gradskog štaba za vanredne situacije , Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravstvo i drugih reevantnih institucija, te osigurati dostupnu, sveobuhvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu stanovništvu Prijedora.

 

S poštovanjem,

Direktorica, prim.dr. Slavica Popović, spec.pedijatrije

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo