Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 26.06.2020. godine, na osnovu saznanja o posjedovanju vatrenog oružja, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice M.L. iz Ništavaca.

Pretres je vršen uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, kom prilikom je pronađena i oduzeta poluautomatska puška M-59, 334 puščana metka kalibra 7,9mm i 7,62mm, 4 okvira za municiju, te drugi predmeti koji mogu biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda Prijedor, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica M.L., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija“.


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."