Izdvajamo

Nastupila je sezona godišnjih odmora tokom koje većina građana ne boravi u svojim domovima, a samim tim povećana je mogućnost da se lična imovina, objekti kuća i stanova, nađu na meti izvršilaca krivičnih djela.

Ukoliko odlazite na godišnji odmor ili duže vrijeme ne boravite u svojim kućama i stanovima, preduzmite sve potrebne preventivne mjere, kako bi zaštitili svoju imovinu. O svom odlasku obavijestite komšije, rodbinu ili prijatelje, koji će u vašem odsustvu izvršiti obilazak vaših stambenih jedinica. Dok ste odsutni, u domovima ne ostavljajte novac, nakit i druge vrijedosti, već ih ponesite sa sobom ili ih povjerite na čuvanje. Ključeve od stanova i kuća ne ostavljajte ispred objekata, na vidnim mjestima ili mjestima gdje su lako dostupna potencijalnim izvršiocima krivičnih djela.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da tokom turističke sezone obrate pažnju na čuvanje svoje imovine, koja je u odsustvu vlasnika izložena izvršiocima krivičnih djela. Apelom se pozivaju građani da preduzmu sve mjere kako bi smanjili mogućnost pristupa neželjenih lica ličnoj imovini, koja koriste nepažnju i odsustvo oštećenih kako bi otuđili ili ugrozili njihovu imovinu.

U slučaju uočavanja neuobičajenih dešavanja, kretanja nepoznatih lica, posebno oko objekata čiji su vlasnici odsutni, pozovite besplatan servisni broj ''122'' ili uočeno prijavite najbližoj policijskoj stanici, kako bi se efikasnim djelovanjem, na vrijeme spriječilo izvršenje krivičnih djela i postiglo eventualno hvatanje izvršioca.

Tokom turističke sezone Policijska uprava Prijedor će pojačati prisustvo policijskih službenika na terenu, intenziviraće se saradnja sa lokalnom zajednicom, a građani se pozivaju na aktivno učešće, pružanjem bezbjednosno interesantnih i korisnih informacija, u cilju očuvanja stabilnog stanja bezbjednosti i jačanja povjerenja međusobnog odnosa građani-policija.

 

PU Prijedor


Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.