Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor, u dane vikenda 10/11.07. i 11/12.07.2020. godine, realizovana je lokalna akcija Policijskih stanica, sa ciljem pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, od ukupnog broja kontrolisanih, 37 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, prema osam vozača primjenjena je mjera zadržavanja lišenjem slobode, u trajanju do 12 časova.

Tokom akcije, sankcionisano je i 28 učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili akcenat kontrole.

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

PU Prijedor

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo