Izdvajamo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će od 06. do 09. avgusta na području policijskih uprava Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, Doboj i Trebinje sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača motocikla, lakog motocikla, mopeda i bicikla.
"Akcija se sprovodi s ciljem sprečavanja nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima je najveći rizik od posljedica po lica (prošle godine u avgustu u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 20 lica), a u njenom sprovođenju biće angažovani i službeni motocikli. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane na maksimalan oprez i odgovorno ponašanje prilikom učešća u saobraćaju kako bi broj saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa posljedicama po lica bio što manji", stoji u saopštenju MUP-a Srpske.

Podsjećamo da Ministarstvo i tokom avgusta sprovodi kampanju "Vozi oprezno – putuj bezbjedno" kako bi se preventivno djelovalo i podstaklo građane na odgovorno učešće u saobraćaju.


atvbl.

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."