Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 13.08.2020. godine u Oštroj Luci, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Mercedes“ kojim je upravljalo lice E.B. iz Sanskog Mosta, kom prilikom je pronađeno i oduzeto 940 tableta „Heptanon“ i 5 ampula morfijuma.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica E.B., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

 

PU Prijedor

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).