Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 18.08.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica E.M. iz Cazina, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“, „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“, „Povreda osnovnih prava radnika“ i „Prevara“.

Osumnjičeni E.M. se tereti da je kao direktor Centra za obrazovanje odraslih iz Cazina, Podružnica Prijedor, od januara 2016. godine do polovine 2018. godine, u okviru usluga koje pruža Centar, od klijenta iz Banja Luke, Prijedora i dva Novog Grada, naplatio usluge po ugovoru o posredovanju pri zapošljavanju u inostranstvu u ukupnom iznosu od 36.365,00 KM, a obaveze po ugovoru nije ispoštovao. Prihod od klijenata osumnjičeni je naplaćivao u gotovini, a iste u ukupnom iznosu od 103.244,53 KM nije prikazao u blagajni preduzeća, niti ih je knjižio u poslovnim knjigama, te nije sačinjavao poreske prijave poreza na dobit.

Osumnjičeni se takođe tereti da licu iz Prijedora koje je bilo angažovano za tromjesečnu obuku polaznika kroz kurseve stranog jezika, nije isplatio troškove ugovorenog angažmana u iznosu od 1.700,00 KM, te da za tri radnika nije obračunao i uplatio propisane doprinose za period od dvadeset i tri mjeseca.

 

PU Prijedor

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović