Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ sprovode aktivnosti u cilju ostvarivanja bezbjednog učešća školske djece u saobraćaju.

Povodom početka školske godine u prostorijama Policijske uprave Prijedor, danas 28.08.2020. godine, održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici osnovnih škola na području Grada, Gradske uprave Grada Prijedora, Auto-moto društva Prijedor, te predstavnici policijskih stanica u sjedištu i institucija za održavanje javnih puteva na području PU Prijedor.

Na sastanku koji je održan povodom početka školske godine, usaglašene su zajedničke aktivnosti i postupanja svih subjekata, u cilju postizanja stepena bezbjednosti i zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na učenike koji prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju na putu do škole.

U okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, u narednom periodu biće realizovan niz aktivnosti, sa fokusom na sagledavanje pristupnih saobraćajnica u blizini školskih ustanova, organizovanje edukativnih predavanja za učenike na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, kao i na pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj djece školskog uzrasta. Na putnim komunikacijama i u zonama školskih ustanova vršiće se pojačana kontrola saobraćaja, sa akcentom na poštovanje odnosa vozač-pješak i kontrola drugih prekršaja koji mogu uticati na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da kretanje svojih vozila prilagode potrebama djece na putu, naročito kada se nalaze u blizini školskih ustanova, a roditelje podsjećamo na njihovu odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju, te ih pozivamo da svojim primjerom utiču na formiranje pozitivnih stavova kod najmlađih učesnika u saobraćaju.

 

PU Prijedor

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.