Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 15.09.2020. godine, lišili su slobode lice S.V. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ u pokušaju.

Osumnjičeni se tereti da je navedenog dana, oko 19.00 časova, u mjestu Jutrogošta, upotrebom vatrenog oružja-poluatomatske puške, ispalio više hitaca od kojih jedan u pravcu lica Z.J. Upotrebu vatrenog oružja osumnjičeni je nastavio i dolaskom policijskih službenika, ispalivši nekoliko hitaca.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzete su sve potrebne istražne radnje u cilju pribavljanja dokaza i utvrđivanja okolnosti izvršenja krivičnog djela. Izvršenim pretresom porodične kuće osumnjičenog, pronađene su i oduzete dvije poluautomatske puške, jedna automatska puška, ručna bomba i municija.

Svi oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a osumnjičeni S.V. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ubistvo“ u pokušaju, predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedoru.

 

PU Prijedor


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.