Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 15.09.2020. godine, lišili su slobode lice S.V. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ubistvo“ u pokušaju.

Osumnjičeni se tereti da je navedenog dana, oko 19.00 časova, u mjestu Jutrogošta, upotrebom vatrenog oružja-poluatomatske puške, ispalio više hitaca od kojih jedan u pravcu lica Z.J. Upotrebu vatrenog oružja osumnjičeni je nastavio i dolaskom policijskih službenika, ispalivši nekoliko hitaca.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzete su sve potrebne istražne radnje u cilju pribavljanja dokaza i utvrđivanja okolnosti izvršenja krivičnog djela. Izvršenim pretresom porodične kuće osumnjičenog, pronađene su i oduzete dvije poluautomatske puške, jedna automatska puška, ručna bomba i municija.

Svi oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a osumnjičeni S.V. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ubistvo“ u pokušaju, predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedoru.

 

PU Prijedor

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).