Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 24. do 27. septembra 2020. godine, u okviru kampanje „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, pomoću uređaja za mjerenje brzine „TruCam“.

Tokom akcije koje je sprovedena na području Prijedora, Kozarske Dubice i Novog Grada, ukupno je kontrolisano 150 učesnika u saobraćaju, a evidentiran je 141 prekršaj prekoračenja brzine kretanja.

Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji nisu bili predmet kontrole, sankcionisano je 8 učesnika u saobraćaju.

Kontrola saobraćaja na području Policijske uprave Prijedor nastavlja se kontinuirano i u narednom periodu, te apelujemo na vozače da poštuju zakonske propise.

 

PU Prijedor

 

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."