Izdvajamo

Policijskoj upravi Prijedor, dana 05.10.2020. godine, oko 15.00 časova, prijavljeno je da je na dionici puta Kozarska Dubica-Draksenić, u ulici Preobraženska, došlo do slijetanja vozila marke „Audi“ sa kolovoza u rijeku Moštanicu, te da je vozač teško povrijeđen.

Zbog zadobijenih povreda, vozač I.L. iz Prijedora prevezen je u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci, a na licu mjesta, uz prethodno obavještavanje tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, izvršen je uviđaj.

 

PU Prijedor


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic