Izdvajamo

Povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Policijska uprava Prijedor učestvuje u realizaciji aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu trgovine ljudima, u skladu sa Akcionim planom Vladom Republike Srpske za suprotstavljanje trgovine ljudima 2020-2023.

Izradom promotivnog postera pod nazivom „Srpiječimo trgovinu ljudima“ objašnjeni su načini zloupotrebe lica različitih kategorija u svrhu eksploatacije i imaju za cilj upoznavanje građana sa mogućim vidovima trgovine ljudima, kako bi uočavanje takvih pojava adekvatno prijavili nadležnim institucijama.

Na području Policijske uprave Prijedor tokom ove godine nije bilo evidentiranih krivičnih djela trgovine ljudima. Počinjeno je šest krivičnih djela krijumčarenja ljudi, a evidentirana su i 24 prekršaja prosjačenja.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koja upućuju na trgovinu ljudima ili su i sami žrtve zloupotrebe, da isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni servisni broj 12

 

 

PU Prijedor

Budimo jedni drugima krila a ne kora od banane.