Izdvajamo

Povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Policijska uprava Prijedor učestvuje u realizaciji aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu trgovine ljudima, u skladu sa Akcionim planom Vladom Republike Srpske za suprotstavljanje trgovine ljudima 2020-2023.

Izradom promotivnog postera pod nazivom „Srpiječimo trgovinu ljudima“ objašnjeni su načini zloupotrebe lica različitih kategorija u svrhu eksploatacije i imaju za cilj upoznavanje građana sa mogućim vidovima trgovine ljudima, kako bi uočavanje takvih pojava adekvatno prijavili nadležnim institucijama.

Na području Policijske uprave Prijedor tokom ove godine nije bilo evidentiranih krivičnih djela trgovine ljudima. Počinjeno je šest krivičnih djela krijumčarenja ljudi, a evidentirana su i 24 prekršaja prosjačenja.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koja upućuju na trgovinu ljudima ili su i sami žrtve zloupotrebe, da isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni servisni broj 12

 

 

PU Prijedor


SDA 2020 Desktop
DNS Desktop
SDA 2020 Samra
SDA 2020 Ajdin

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....