Izdvajamo

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16:30 časova na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, u mjestu Prljugovac, na samoj granici Prijedora i Novog Grada, na licu mjesta poginula je žena koja se nalazila na mjestu suvozača u automobilu marke jugo 45. Vozač, a riječ je o starijem muškarcu i navodno suprugu poginule, je povrijeđen i kolima hitne pomoći prevezen u prijedorsku bolnicu.

 Stepen njegovih povreda i to da li je životno ugrožen za sada nije poznat. Drugi učesnik u ovoj nezgodi je automobil škoda. Saobraćaj ovim putnim pravcem je zbog nezgode zatvoren, a kolona u pravcu Prijedora duža od kilometar i po.

 Nezvanično na licu mjestu saznajmeo da je poginula mještanka Prljugovca S. P. a da je povrijeđen njen suprug P.P. Inače, po nezvaničnim saznanjima škoda se kretala magistralnim putem iz pravca Novog Grada, a u automobilu je navodno bilo i dijete, a kako nezvanično saznajemo i oni su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu.

Više detalja o ovoj teškoj nesreći biće poznato nakon uviđaja koji pod nadzorom prijedorskog Tužilaštva obavljaju policijski službenici PS Novi Grad.


infoprijedor.ba

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."