Izdvajamo

Nova saobraćajka ovog poslijepodneva na putevima na području Prijedora.

-Oko 16:10 časova na lokalnom putu Kozarac-Trnopolje došlo je do saobraćajne nezgode. U njoj su učestvovali motocikl “Suzuki” kojim je upravljalo lice P.Š. državljanin Republike Hrvatske i taksi vozilo kojim je upravljalo lice M.H. iz Prijedora. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobilo je lice P.Š. dok je lake tjelesne povrede zadobilo lice A.K. iz Prijedora koje je bilo putnik u taksiju – potvrdila nam je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, motocikl se kretao iz pravca Trnopolja i udario je u zadnji desni dio taksija koji je ostao na kolovozu nakon što je vozilo skrenulo na sporedni put.

Prema riječima mještana, motociklista je od siline udara “odletio” desetak metara dalje a na asfaltu je vidljiva lokva krvi.

Intervenisala je i služba prijedorske hitne pomoći koja je medicinski zbrinula povrijeđene.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.


prijedordanas

 

 

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.