Izdvajamo

Nova saobraćajka ovog poslijepodneva na putevima na području Prijedora.

-Oko 16:10 časova na lokalnom putu Kozarac-Trnopolje došlo je do saobraćajne nezgode. U njoj su učestvovali motocikl “Suzuki” kojim je upravljalo lice P.Š. državljanin Republike Hrvatske i taksi vozilo kojim je upravljalo lice M.H. iz Prijedora. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobilo je lice P.Š. dok je lake tjelesne povrede zadobilo lice A.K. iz Prijedora koje je bilo putnik u taksiju – potvrdila nam je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, motocikl se kretao iz pravca Trnopolja i udario je u zadnji desni dio taksija koji je ostao na kolovozu nakon što je vozilo skrenulo na sporedni put.

Prema riječima mještana, motociklista je od siline udara “odletio” desetak metara dalje a na asfaltu je vidljiva lokva krvi.

Intervenisala je i služba prijedorske hitne pomoći koja je medicinski zbrinula povrijeđene.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.


prijedordanas

 

 


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?