Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u okviru planskih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a na osnovu prethodno prikupljenih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava, dana 18.12.2020. godine, izvršili pretres stambenih objekata na više lokacija na području grada Prijedora.

Pretresima koji su vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru, pronađeno je i oduzeto 75,66 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga, tzv. „mrvilica“, pištolj marke CZ kalibra 7,62mm, dva gasna pištolja i 28 komada metaka različitog kalibra.

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, slobode su lišena lica D.R. iz Prijedora i N.V. i M.K. iz LJubije.

Nad osumnjičenim licima izvršena je kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv istih će, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.


PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać