Izdvajamo

U cilju očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti Policijska uprava Prijedor kontinuirano sprovodi akcije pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na prisustvo alkohola i opojnih droga u organizmu, brzinu kretanja vozila, te kontrolu drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Tokom prethodno sprovedenih akcija slobode je lišen pješak kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini 3,89 g/kg. Podsjećamo da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske po kolovozu zabranjeno kretanje pješaka pod dejstvom alkohola. Odredbama ovog Zakona smatra se da je pješak pod dejstvom alkohola ukoliko se utvrdi prisustvo alkohola u organizmu u količini preko 0,8 g/kg.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su tokom kontrole saobraćaja u pogledu prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, radarskim sistemom „Gatso“ tzv. „presretač“ evidentirali kretanje vozila brzinom većom od dopuštene brzine kretanja. Na magistralnom putu Prijedor - Banja Luka, u mjestu Kamičani, na dionici puta gdje je dozvoljena brzina kretanja 80 km/h, vozilo marke „Audi„ kretalo se brzinom 145 km/h. Prekoračenje brzine na istoj dionici puta evidentirano je i radarskim sistemom „TruCam“ kada je vozač vozila „BMW“ vozio brzinom 151 km/h.

Imajući u vidu nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, period slavlja i opuštanja, kada je za očekivati i pojavu prekomjernog konzumiranja alkohola, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako na vozače motornih vozila, tako i na pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da poštuju ograničenja brzine kretanja. Odgovornim ponašanjem doprinosimo svojoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.


PU Prijedor

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...