Izdvajamo

Policijskoj upravi Prijedor, 13.01.2021. godine oko 10,30 časova, prijavljeno je da je lice A.K. iz Banja Luke, dana 12.01.2021. godine oko 22,00 časova, na skijalištu Kozara, prilikom skijanja zadobio povrede opasne po život zbog kojih je prevezen na Univerzitetsko-klinički centar u Banja Luci.

Postupajući po prijavi utvrđeno je da se lice A.K., na prostoru skijališta, sa namjerom da se preveze do vrha staze, popelo na ratrak odnosno mašinu za održavanje skijaške staze, odakle je palo i usljed kretanja mašine zadobilo povrede opasne po život.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti prijave i zadobijanja povreda.

 

PU Prijedor

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."