Izdvajamo

Banjalučka policija traga za razbojnicima koji su juče oko dva časa iza ponoći u Potkozarju kod Banjaluke presreli kamion privatne firme i ukrali torbicu s novcem.

Prema izjavi oštećenog u torbici se nalazilo 1.200 evra, 1.000 kuna, te 100 maraka novca vlasništvo privatne firme.

Razbojnici su prema navodima iz prijave, ukrali i novac vozača, odnosno 100 maraka i 50 evra.

Razbojništvo se dogodilo juče oko 1.50 časova na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor.

– Dok je oštećeni upravljao teretnim vozilom “iveko“, tri nepoznata lica su vozilom “audi“ presrela navedeno teretno vozilo, izašla iz „audija“ , te je je jedno od nepoznatih lica uz prijetnju pištoljem iz kabine teretnog vozila otuđilo torbicu u kojoj se nalazio novac – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se dodaje da policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela razbojništvo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

srpskainfo.com – Nikola Morača

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ