Izdvajamo

S obzirom da je danas počelo drugo polugodište školske 2020/2021. godine, na putevima i u školskim zonama povećano je prisustvo djece školskog uzrasta kao učesnika u saobraćaju, zbog čega će policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzeti niz preventivnih i represivnih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti vozača i zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

Na području Policijske uprave Prijedor biće pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj djece. U narednom periodu vršiće se pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač-pješak, kao i kontrola u pogledu tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika. Kontrola će se vršiti i kada je u pitanju nepropisno parkiranje vozila u blizini škola i pješačkih prelaza, te drugih prekršaja koji mogu da ugroze bezbjednost djece.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da prilagode vožnju vremenskim uslovima i uslovima na kolovozu, da poštuju ograničenja brzine kretanja, posebno u blizini škola, kako bi najmlađi učesnici bili bezbjedni u saobraćaju, te da odgovornim ponašanjem u saobraćaju smanje rizik nastanka saobraćajnih nezgoda i neželjenih posljedica.

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."