Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, na osnovu prethodno prikupljenih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava, dana 06.02.2021. godine u ulici M. Tita u Kozarcu, pokušali su izvršiti kontrolu lica E.B. iz Sanskog Mosta, ali se isti oglušio na policijsko naređenje i vozilom marke „Mercedes“ udaljio se u pravcu Novog Grada, ostvarivši kontakt vozilom sa dva policijska službenika.

Uputivši se za navednim vozilom, zaustavljanje i kontrolu vozača i vozila, policijski službenici su pokušali i na magistarlnom putu Prijedor-Novi Grad u mjestu Petkovac, koristeći vidljivu sjetlosnu signalizaciju postavljenu na službenom vozilu (plavo rotaciono svjetlo), međutim, vozač se ponovo oglušio o naređenja, udario vozilom dva policijska službenika koja su zadobila lakše tjelesne povrede, kao i službeno vozilo, te nastavio kretanje.

Vozilo marke „Mercedes“ pronađeno je napušteno nedaleko od navedene lokacije, a potom i vozač E.B. iz Sanskog Mosta, kod kojeg je pronađena i oduzeta praškasta bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Nakon lišenja slobode, nad licem E.B., izvršena je kriminalistička obrada, i protiv istog će, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, dok će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

 

PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović