Izdvajamo

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović održao je danas konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo da proteklu sjednicu Skupštine koja je održana 3.februara.

On je podsjetio da je na protekloj sjednici usvojen program rada Skupštine za 2021. godinu i imenovani vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, kao i vršioci dužnosti direktora Centra za socijalni rad i Agencije za ekonomski razvoj "PREDA-PD".
"Od 19 tačaka na dnevnom redu, izdvojiću samo da su donesena rješenja o imenovanju stalnih radnih tijela Skupštine, sa izuzetkom komisije za mlade koja nije imenovana jer nismo imali validne prijedloge ispred Omladinskog savjeta grada Prijedora i ova komisija će biti sigurno imenovana na narednoj sjednici", naveo je Duratović.
On je ponovio opredjeljenje novog rukovodstva i Skupštine u Gradske uprave da se uvedu novi i ožive postojeći onlajn servisi za građane i da se lokalna vlast više otvori prema građanima
"S tim u vezi, na zvaničnoj stranici grada, u padajućem meniju Skupština grada uvedene su određene novine poput rubrika Aktivnosti Skupštine i Odbornička pitanja i odgovori gdje će svi građani imati uvid šta su odbornici pitali na sjednicama, a šta su gradonačelnik i nadležne službe odgovorili. Dostupni su i skraćeni zapisnici sa sjednica, a novina su i video zapisi sjednica koji će se integralno objavljivati nakon svake sjednice", istakao je Duratović.
On je pozvao građane da redovno posjećuju stranicu grada gdje će naći i informacije koje ih zanimaju, ali i mnogo servisa koji će se i ubuduće promovisati.
"Javnosti bih skrenuo pažnju na određene e-servise, a posebno na rubriku e-servisi gdje u info-pultu mogu naći sve potrebne obrasce, a bitan e-servis za naše građane koji žive u inostranstvu je virtuelni matičar", naglasio je Duratović.
On je dodao da je ovo prva zvanična konferencija za medije rukovodstva Skupštine koje ima statutarnu i poslovničku obavezu da nakon svake održane sjednice sazove pres konferenciju i informiše javnost i o onome šta se dešavalo na plenumu i o trenutnim aktivnostima i aktuelnostima.
"Sigurno će ubuduće ove pres konferencije biti naredni dan nakon održavanja same sjednice", najavio je Duratović.
On je najavio da će naredna sjednica, na kojoj bii trebalo da se razmatra nacrt budžeta za ovu godnu, biti vjerovatno za 15-ak dana.
"Čeka se saglasnost Ministarstva finansija /Republike Srpske/ na nacrt budžeta grada za 2021. godinu. Dok dobijemo saglasnost, sjednica će biti sazvana, pretpostavljam i u kraćem roku nego onih sedam dana, jer postoje poslovničke mogućnosti da se sazovu i posebne i hitne sjednice kada se radi o nekim bitnim pitanjima za funkcionisanje grada", izjavio je Duratović.
Konferenciji za medije prisustvovao je i potpredsjednik Skupštine grada Prijedora Igor Kneginjić.

 

prijedorgred.org

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...