Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 12. do 14. februara 2021. godine, sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije ukupno je kontrolisano 536 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisana su 124 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena 62 vozača, a isključen je i jedan vozač zbog odbijanja da se podvrgne testu na prisustvo opojnih droga.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko preko 1,5 g/kg, lišenjem slobode zadržano je osam vozača.

Tokom akcije policijski službenici su, zbog upravljanja neregistrovanim vozilim i bez položenog vozačkog ispita, od lica D.V. oduzeli putnički automobil marke „Opel Vectra“. Protiv lica D.V., za kojeg je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje oko 53.880 KM, nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako na vozače motornih vozila, tako i na pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da poštuju ograničenja brzine kretanja. Odgovornim ponašanjem doprinosimo svojoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.


PU Prijedor

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak