Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 19.02.2021. godine, preduzimajući operativno taktičku mjeru opservacije, u mjestu Raškovac u Prijedoru, pored obale rijeke Sane, uočili su lice H.G. iz Prijedora, koje je pokušavalo da sakrije određenu količinu opojne droge, zakopavajući je u zemlju.

Lice je lišeno slobode, a uviđajem na licu mjesta izuzeta su tri paketa i šest staklenih posuda sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 1.878,00 grama.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, izvršen je pretres stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni H. G., kom prilikom je pronađena i oduzeta digitalna vaga.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv H.G., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga”.

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.