Izdvajamo

 

Od 31 odbornika Skupštine grada Prijedora na više ponovljenih poziva rukovodstva Skupštine, samo njih šest prijavilo se za dostavljanje materijala u elektronskoj, umjesto u štampanoj formi, izjavio je danas predsjednik gradske skupštine Mirsad Duratović.
“Izjavu je do jučerašnje sjednice potpisalo šest odbornika, ali to ne znači da ih neće biti i više”, rekao je Duratović na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je naveo da je samo za posljednju sjednicu štampano oko 6.000 stranica odbornicima i da bi se, prelaskom na elektronsku komunikaciju, za samo dvije godine isplatila sredstva uložena u nabavku laptopa za sve odbornike.

“U planu nam je da se svi materijali dostavljaju elektronskim putem, da se sva komunikacija između odbornika, skupštinskog rukovodstva, Gradske uprave i Odsjeka za administrativne poslove Skupštine grada vrši elektronskim putem”, rekao je Duratović

On ističe da je grad je aplicirao na projekat u okviru MEG programa da se omogući nabavka laptopa za sve koji budu htjeli koristiti komunikaciju elektronskim putem.

Od danas su na stranici grada dostupni i odgovori na odbornička pitanja, budući da je ranije najavljeno da će objavljivanje odborničkih pitanja i odgovora postati redovna praksa, kao i objavljivanje integralnih video zapisa sa sjednica, što je novina koju je uveo aktuelni saziv lokalne vlasti radi transparentnijeg rada i šireg otvaranja prema javnosti.

Duratović je dodao da se iz odborničkih diskusija došlo do zaključka da se u drugom kvartalu ove godine održi tematska sjednica o stanju u privredi, poljoprivredi, šumarstvu i rudarstvu, kao i radu Fondacije za razvoj grada, te pozvao građane da iskoriste mogućnost da do 10. marta pošalju svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na budžet grada za 2021. godinu za šta im je na stranici grada dostupno i objašnjeno više različitih opcija kako da to učine.

On je ponovio da će skupštinsko rukovodstvo redovne konferencije za štampu održavati nakon svake sjednice, što je takođe novina u radu uvedena nakon konstituisanja lokalne vlasti nakon proteklih lokalnih izbora.

Izvor: Agencije

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.