Izdvajamo

 

Sinoć se u Prijedoru dogodila pucnjava koja je uznemirila mještane jednog dijela grada.

Kako saznajemo, jedno lice se zaustavilo ispred ugostiteljskog objekta u ulici Slavka Rodića, 50-ak metara od raskrsnice “kod Tešinića”, te je u pravcu istog ispalilo rafal iz automatskog oružja.

Prema nezvaničnim informacijama, u lokalu je bilo gostiju, ali na svu sreću niko nije povrijeđen.

Ubrzo su na lice mjesta stigli pripadnici Žandarmerije i policijski službenici, a dio od raskrsnice do benzinske pumpe je blokiran i vrši se uviđaj.

-Oko 20:40 časova lice R.M. iz Prijedora je ispalilo rafal prema ugostitljskom objektu a potom se udaljilo sa lica mjesta. Policijski službenici PU Prijedor intenzivno tragaju za pomenutim licem – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Prema riječima mještanina ulice Slavka Rodića rafal se čuo jasno.

-Odmah mi je bilo jasno da je u pitanju automatsko oružje. Provirio sam sa prozora a potom i izašao na ulicu. Uskoro se pred jednom kafanom stvorilo nekoliko policijskih vozila pa sam shvatio da se tu nešto desilo. Moram reći da mi nije bilo svejedno kad sam čuo pucnjavu jer imam malenu djecu – rekao nam je ovaj Prijedorčanin.

prijedordanas.com

 

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.