Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 05. do 08. marta 2021. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije ukupno je kontrolisano 659 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisana su 162 učesnika, od čega 66 po akcentu akcije.

Prisustvo nedozvoljene koncentracje alkohola utvrđeno je kod 60 učesnika, od čega 59 vozača i jedan pješak. Kod tri vozača utvrđeno je prisustvo opojnih droga u organizmu, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne droga testu.

Iz saobraćaja je isključeno 65 vozača, od kojih je 11 zadržano lišenjem slobode. Šest zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, dva vozača koja su odbila alkotestiranje i tri vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Lišenjem slobode zadržan je i jedan pješak koji se kretao kolovozom pod uticajem alkohola u koncentraciji iznad dozvoljene.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako na vozače motornih vozila, tako i na pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da poštuju ograničenja brzine kretanja. Odgovornim ponašanjem dopronosimo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

PU Prijedor

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...