Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom prethodnog vikenda, od višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, oduzeli su tri putnička automobila.

Od lica B.Đ. iz Prijedora oduzeto je vozilo marke „Audi A6“, nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilo nije registrovano i da lice upravlja vozilom za vrijeme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom. Za počinjene prekršaje, protiv lica B.Đ., nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da B.Đ., kao višestruki povratnik u vršenju prekršaja, po osnovu neplaćenih novčanih kazni, duguje preko 18.000,00 KM.

Vozilo marke „Ford Fiesta“ oduzeto je od lica R.G. iz Prijedora, nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da vozilo nije registrovano i da R.G. upravlja vozilom bez važeće vozačke dozvole. Provjerom kroz Registar novčanih kazni, R.G., po osnovu neplaćenih kazni duguje 3.990,00 KM, i protiv istog će nadležnom sudu, biti dotavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Od lica S.T. iz Prijedora, oduzeto je vozilo marke „Renault Megane“ nakon pto je kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom. Kao višestruki povratnik u činjenu prekršaja, po osnovu neplaćenih kazni S.T. duguje preko 5.200,00 KM. Protiv S.T., nadleženom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.


PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać