Izdvajamo

 

Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora želi da na simboličan način obilježi prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma.

Akcija "Čisto proljeće" je još jedan pokuišaj podizanja svijesti građana, da ne odlažu smeće mimo mjesta koja su za to predviđena i da čuvaju životnu sredinu.
Početak akcije je 20. i 21. marta i ovom prilikom pozivamo građane da sakupe otpad u svojim naseljima, izletištima, igralištima, kraj puta, da očiste životnu sredinu, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.
Besplatne vreće za smeće, građani će moći preuzeti u kancelarijama mjesnih zajednica u petak, 19. 3. 2021. godine.
Građane molimo da fotografijama dokumentuju svoju akciju čišćenja. Fotografije prije i poslije skupljanja otpada, treba da nam pošalju na e-mail adresu ili na viber 066/796-278 do 22. 3. 2021. godine do 10 časova. Ako žele, građani mogu odmah početi sa akcijom, ali potrebno je da svoje fotografije pošalju do zadanog roka.
Molimo građane da sakupljeni otpad dopreme do najbližih kontejnera. Komunalne usluge a.d. Prijedor privremeno će postaviti (dok traje akcija) i dodatni broj kontejnera u sljedećim ulicama:
- Vojvode Stepe Stepanovića;
- 25. maja;
- Pašinački put;
- Srpskih velikana;
- Kod Doma Veliko Palančište.
Kao znak zahvalnosti i za dalju motivaciju, naše vrijedne građane nagradićemo sadnicama drveća, ukrasnog grmlja i trajnicama, a one najaktivnije, pored sadnica, nagradićemo i sa besplatnom godišnjom ulaznicom u Nacionalni park Kozara.
Akciju podržavaju NP Kozara , Komunalne usluge a.d. Prijedor, a akciji će se pridružiti i preduzeće Vodovod a.d. Prijedor,tako što će 22. 3. na Svjetski dan voda, izvršiti čišćenje otpada kod bunara EB3 u Tukovima.

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu